کرم الو
کرم الو:Grapholita funebrana
زیست شناسی :
از آفات مهم درختان میوه هسته دار به ویژه آلو، زردآلو و قیسی است. این آفت زمستان را به صورت لارو کامل درون پیله های نسبتا ضخیم و قهوه ایی رنگ بسر میبرد. این پیله ها در زیر پوستک های تنه درخت، داخل شکاف ها،و سوراخ هایی که حشرات دیگر ایجاد می کنند، حتی داخل خاک دیده می شوند و در این حالت قادرند که سرمای شدید زمستان را تحمل کنند. در بهار طی دوره شفیرگی، مصادف با باز شدن شکوفه های درختان میزبان حشرات کامل ظاهر می شوند و اولین تخمهای خود را روی برگ، شاخه و کاسبرگ گیاهان میزبان قرار می دهند. لاروها به فاصله یک هفته تا ده روز از تخم خارج می شوند
خسارت:
لاروهای نسل اول با تغذیه از دانه میوه های کوچک سبب ریزش انها میشوند. حشرات نسل دوم افت مستقیما روی میوه ها تخم گذاری کرده، در این زمان تغذیه لاروها از میوه باعث ریزش میوه نمی شود ولی بعلت ایجاد زخم روی میوه و باقی گذاشتن فضولات خود در داخل میوه سبب فساد میوه و کاهش بازار پسندی انها می شوند. میوهای الوده با ترشح صمغ همراه هستند و رشته های باریکی از این مواد به بیرون از میوه نیز مشاهده می شود.
کنترل :
- Ø بهداشت باغ : جمع اوری میوه های الوده و از بین بردن انها
- Ø استفاده از تله فرمونی کرم الو جهت ردیابی و شکار حشرات بالغ
- Ø استفاده از حشره کش های ارگانیک مانندBT
- Ø در صورت خسارت بالا با نظر کارشناس گیاهپزشک با پایش به موقع جمعیت حشرات بالغ سم پاشی در زمان مناسب و درست در موقع ظهور لاروهای سن اول صورت گیرد.